Прес-центр11 лютого 2022, 15:02

У Сєвєродонецьку та ще у 29 містах України відкриють урбан-парки

У рамках програми «Велике будівництво» за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, у 30 обласних центрах і великих містах України з’являться унікальні урбан-парки. За реалізацію програми відповідає урбан-бюро Big City Lab.

Урбан-парк – це новий формат публічного простору для активного життя. Він створений для сімейного дозвілля, залучення дітей та підлітків до здорового способу життя. В урбан-парку проходитимуть яскраві фестивалі, шоу вуличних культур, всеукраїнські та міжнародні батли та змагання, майстер-класи для популяризації активного способу життя та створення креативного контенту.

В усіх парках для відвідувачів будуть доступні зони активностей: бетонний скейт-парк, памп-трек, відкрита вулична сцена з трибунами, стріт-футбол, панна-футбол, стріт-бол, стріт-воркаут, паркур-траса, простір для йоги, скеледром, а також дитячий урбан-парк для дітей до 12 років.

«Урбан-парк стане справжнім магнітом для активної частини жителів міста та області. Це місце допоможе соціально згуртувати наших людей навколо улюбленої справи. Підтримую ініціативу Володимира Зеленського, адже парк стане місцем не тільки тренувань спортсменів, а і відпочинку і творчості пересічних містян», – прокоментував проєкт голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай. Він наголосив, що у найближчий час урбаністи досліджуватимуть місце майбутнього парку та проанонсував презентацію його проєкту перед початком будівництва.

Проєкт передбачає створення наймасштабнішої мережі урбан-парків у Європі, а до розробки концепції під керівництвом урбан-бюро Big City Lab залучені громадські організації Urban Reforms та Street Culture, а також архітектурне бюро Pupa.