Прес-центр22 cічня 2020, 13:01

У Сєвєродонецьку відбулись урочистості до Дня Соборності України

У День Соборності України голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

У вітальному слові очільник Луганщини визначив історичний символізм та велику об’єднавчу силу цього свята: «День Соборності України – це свято, яке уособлює такі відвічні цінності як єдність думок, єдність духу та єдність українських територій. На сьогоднішній день для Луганщини територіальна цілісність є найболючішим питанням. Я сподіваюсь, що невдовзі єдність прийде і на нашу землю, і на братню Донеччину, і на всю Україну. Бажаю, щоб возз’єднання було здійснено нашими руками, на наших очах, завдяки кожному з нас».

Після цього дітлахи декламували вірші великого Кобзаря – Тараса Шевченка, а вокальні колективи заспівали українських патріотичних пісень.

Наприкінці заходу всі охочі долучилися до акції «Стрічка єднання».

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, керівництво районних державних адміністрацій та ОТГ, керівники та співробітники структурних підрозділів ОДА, військовослужбовці, правоохоронці, рятувальники, освітяни, медики та інші небайдужі містяни.