Прес-центр24 листопада 2017, 10:11

У Сєвєродонецьку відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння пожеж на енергетичних об'єктах

За задумом навчань, які відбулися на об'єкті ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», внаслідок порушень правил пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт сталося загоряння паропроводу на теплоелектростанції та відбувся розлив турбінного масла на площу 150 м кв. з можливістю загрози поширення вогню на сусідні турбогенератори, кабельні тунелі та сильного задимлення. 

Працівники теплоелектроцентралі намагалися самостійно за допомогою первинних засобів пожежогасіння локалізувати загоряння на початковій стадії, але вогонь перекинувся на розташовані поруч турбогенератори. Черговий теплоелектростанції повідомив Службу порятунку «101» про пожежу та сповістив керівництво і співробітників об'єкту про виникнення надзвичайної ситуації.

За вказаною адресою негайно прибули чергові караули Головного управління ДСНС України у Луганській області. Було сформовано штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, а рятувальники приступили до ліквідації умовної пожежі, під час якої вогнеборці «врятували» трьох постраждалих робітників енергетичного об'єкта.

Спеціалізованими службами цивільного захисту Луганської області оперативно були виконані всі роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, умови життєдіяльності приведені в повсякденні.

Тактико-спеціальні навчання показали готовність персоналу енергетичного об'єкту до виникнення надзвичайної ситуації та взаємодію адміністрації об'єкту з екстреними службами. Навчання продемонстрували професіоналізм усіх задіяних спеціалізованих служб, якими було вжито необхідних комплексних заходів щодо ліквідації надзвичайної ситуації, захисту населення і територій.

За інформацією Головного управління ДСНС України у Луганській області