Прес-центр10 лютого 2019, 18:02

У Сєвєродонецьку відбувся благодійний вечір пам′яті загиблих співробітників СБУ

У Сєвєродонецьку колектив Національної академії Служби безпеки України презентував виставу-реквієм «Війна без строку…» та виставку картин «Невидима варта», присвячені загиблим співробітникам СБУ.

Благодійний вечір відбувся 10 лютого у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі. У заході взяли участь командувач Об′єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, виконуючий обов′язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, голова Донецької обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, представники правоохоронних і силових структур Луганщини, учнівська і студентська молодь та містяни.

За словами ректора Національної академії Служби безпеки України Сергія Кудінова, актори п’єси – курсанти академії, родом із Луганської та Донецької областей, Чернігова, Одеси, Дніпра, Вінниці, Луцька – оживляють на сцені життєві історії Героїв спецслужби, котрі захищали українську землю, чим віддають данину шани та поваги загиблим колегам. 

«Вистава-реквієм не лише відображає життєві шляхи наших колег у військовій звитязі та подвигу, а й показує їх як пересічних громадян з їхніми родинами, – розповів Сергій Кудінов. – Мета заходу – донести до всіх громадян, якою ціною дається мир в наших містах, яку ціну насправді платить Україна за те, щоб ворог не пройшов вглиб її території».

У своєму виступі генерал-лейтенант Сергій Наєв подякував колективу академії за зворушливу виставу та вшанування пам′яті полеглих героїв: «Люди будуть жити, доки житиме пам′ять про них. Сьогодні ми побачили на власні очі чудове втілення ідеї вічного життя завдяки колективу Національної академії Служби безпеки України. Життя нестримне, і війна триває. Ми віримо в нашу перемогу. Але крім віри ми щодня докладаємо тих зусиль, які вкрай необхідні для того, щоб Україна жила, а ворог був зламаний. Об′єднані сили уособлюють в собі всі складові сектору безпеки і оборони. Поряд зі Збройними силами України стоять співробітники Служби безпеки, інших військових формувань, правоохоронних органів, очільники військово-цивільних адміністрацій областей, районів та населених пунктів. Ми – єдина команда, яка знає, як перемогти ворога. Слава Україні!»

«В Україні п′ятий рік поспіль іде підступна, неоголошена, жахлива війна. Кожен день гинуть українці – цивільні і військові, правоохоронці і представники спеціальних служб. Українці довели, що вони готові боротися за свою землю, що навіть у відкритій агресії проти нашої країни ми не зрадимо своєї землі. Дорогі друзі, давайте завжди пам′ятати загиблих і шанувати живих героїв», – закликав присутніх Сергій Філь.

Очільник Донеччини Олександр Куць розповів, що був особисто знайомий з багатьма загиблими героями, чию пам′ять вшановували цього дня: «Не було жодного дня, щоб я не згадував про них. А коли про них згадують так – вони того варті. Напевно, той життєвий шлях, який вони пройшли і який зупинила рука ворога, буде для нас натхненням і прикладом. Ми не зупинимося, ми будемо рухатися до перемоги, тому що вони за цю перемогу загинули».

Усі зібрані на цьому благодійному вечорі кошти передані військовому шпиталю у Сєвєродонецьку.