Прес-центр3 листопада 2016, 13:11

У Сєвєродонецьку відбувся дводенний Східноукраїнський форум «Відновлення через діалог»

Його організатором виступив Координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба за підтримки Луганської обласної державної адміністрації.

Основною метою цьогорічного форуму, який став вже третім, є – визначення та обговорення ключових викликів і потреб регіону у сфері розвитку місцевих громад та розбудови громадянського суспільства.  

До роботи форуму долучилися представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних, громадських та благодійних організацій, керівники бізнес-кіл. Луганську облдержадміністрацію представляла заступник голови Ольга Лішик.

У заході взяли участь такі поважні гості: Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьку (м. Дніпро) Вольфганг Мьоссінгер, Перший секретар Посольства Королівства Швеції в Україні Девід Емтестам, Спеціальний представник Головування федерального уряду Німеччини в ОБСЄ Гернот Ерлер, представник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (м. Сєвєродонецьк) Мартін Шмід, представники Ради бізнес-омбудсмена Альгірдас Шемета та Рамуне Сотваре-Семетьєн, представники Premiere Urgence Internationale Янгожир Сафаров та Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (ДЕСПРО) Олена Сас.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України представляла Лілія Попова, Міністерство соціальної політики України – Віталій Мущинін, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України – Марина Маценко, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України – Сергій Копилов, Міністерство юстиції України – Роман Усенко, Національну Раду Реформ – Олена Сімоненко та Офіс Уповноваженого ВРУ з прав людини – Жанна Лук’яненко.

Цей форум став платформою для конструктивних дискусій з обговорення основних проблем і потреб відновлення та розвитку нашого регіону.

Дві тематичні групи, запропоновані для роботи учасників, з розвитку громадянського суспільства і з економічної відбудови Луганської області, дали можливість продовжити обговорення питань, піднятих під час Луганського регіонального форуму «Зміни в 3D».