Прес-центр22 грудня 2017, 16:12

У Сєвєродонецьку відбувся Форум з питань децентралізації та регіонального розвитку

Захід проходив у  Луганському відокремленому підрозділі Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Вітаючи присутніх директор Луганського ВП ЦРМС Ігор Агібалов підбив підсумки роботи  Центра розвитку місцевого самоврядування у 2017 році та розповів про основні напрями на наступний рік. «Цей рік був дуже плідним. Проводилося багато заходів щодо підтримки створених громад. Ми вчили їх правильно приймати бюджет, розробляти програми, вести юридичні документи тощо. Працювали зі структурними підрозділами облдержадміністрації та територіальними підрозділами виконавчої влади», – зазначив він.   

Також Ігор Агібалов зауважив, що головною метою заходу є обговорення підсумків спільної роботи всіх зацікавлених сторін з децентралізації та регіонального розвитку, найкращих практик діяльності в об’єднаннях територіальних громадах у 2017 році. Наприклад, освоєння усіх проектних коштів у Чмирівській ОТГ, ремонт дитячих садочків, доріг та освітлення у Новопсковській ОТГ.

Крім цього було обговорено завдання об’єднаних територіальних громад Луганщини щодо реалізації основних положень Програми соціально-економічного розвитку області на 2018 рік та реалії і перспективи забезпечення плідної співпраці з громадами області щодо формування й підтримки умов їх подальшого розвитку.