Прес-центр14 грудня 2018, 14:12

У Сєвєродонецьку віддали шану безпосереднім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, керівництва міста, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вдів і членів сімей ліквідаторів, співробітників 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, громадських організацій відбувся мітинг-реквієм з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Звертаючись до ліквідаторів, Ольга Лішик зазначила: «Саме в цей день – 14 грудня 1986 року – через 7 місяців після трагедії було офіційно повідомлено про завершення будівництва об’єкту «Укриття» над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Від радіоактивного бруду, хронічних хвороб і онкології захищали нас найвитриваліші і  наймужніші».

Заступник голови облдержадміністрації подякувала ліквідаторам за їх велику відповідальність і жертовне виконання професійного обов’язку.

Голова Луганської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Олексій Малик, виступаючи перед присутніми, подякував обласній владі за збільшення у цьому році фінансування на пільги на медичне обслуговування постраждалих, що надало ліквідаторам більше можливостей для оздоровлення.

Під час мітингу-реквієму учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака.

Нагадаємо, що Луганщина відрядила більш 13 тисяч своїх фахівців: шахтарів, міліціонерів, пожежних, будівельників, медичних працівників.

Сьогодні у Луганській області мешкає більше 3-х тисяч безпосередніх учасників ліквідації, які мають першу, другу та третю категорії.