Прес-центр30 листопада 2021, 15:11

У Сєвєродонецьку відкрилась фотовиставка присвячена радянсько-фінській війні 1939-1940 років

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з Почесним Консулом Литовської Республіки в Луганській області Робертасом Габуласом взяв участь у відкритті документальної фотовиставки «Зимова війна», яка відбулась у Сєвєродонецькій міській бібліотеці.

Виставка присвячена 82-й річниці початку радянсько-фінської війни 1939-1940 року. За словами організаторів, презентувати цю інсталяцію саме на Луганщині їх надихнула боротьба українського народу з гібридними військами РФ. Вони підкреслили, що Зимова війна є взірцем підступності та цинічності Москви проти своїх сусідів, а також її невпинних експансіоністських планів. У тій війні проти Фінляндії застосовувалися не тільки гармати, а і брехня рупорів кремлівської влади, а також формування «народних республік» на кшталт т.з. «Фінляндської Демократичної Республіки». Втім попри радянську навалу та втрату частини історичних земель Фінляндія змогла дати відсіч агресору і зберегти власну незалежність.

«Ми можемо на власні очі побачити ті паралелі, що надає нам історія. Так само цинічно під виглядом гуманітарних вантажів на окуповану частину сходу України завозиться зброя та боєприпаси, створюються «народні республіки». Зараз у нас є безліч доказів російського втручання у ситуацію на фронті. Вчорашній обстріл Станиці Луганської є черговою свідченням спроб ескалації бойових дій. Проте Україна як і Фінляндія свого часу показала всьому світу, що ми готові битись за свою свободу», – наголосив Сергій Гайдай.

Робертас Габулас зазначив, що Литва готова допомагати нашій країні не тільки словами, а і ділом, запевнивши у підтримці територіальної цілісності та суверенітеті України.

Крім того, він вручив книги військовослужбовцям, що боронять нашу землю, а також бібліотекам області.