Прес-центр21 листопада 2019, 12:11

У Сєвєродонецьку відкрито навчально-практичний центр з професії «Слюсар»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті навчально-практичного центру у Державному навчальному закладі «Сєвєродонецьке вище професійне училище».

Вітаючи з цією подією, вона зауважила: «В області проводиться значна робота з модернізації та оновлення матеріально-технічної бази закладів професійної освіти. Тільки цьогоріч для цих цілей з облбюджету виділено близько 28 млн грн».  

Катерина Безгинська додала, що за останні три роки з початку реалізації пілотного проєкту Міністерства освіти і науки України на створення навчально-практичних центрів галузевого спрямування, модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області з державного бюджету місцевим бюджетам виділено 4,1 млн грн.

«За цей час створено п'ять нових навчально-практичних центрів різноманітного галузевого спрямування. Професія «Слюсар» є актуальною на ринку праці і потребує підготовки значної кількості кваліфікованих робітників. Відкриття Центру дасть змогу готовити майстрів для будь-якого промислового підприємства, будівництва, сільського господарства», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

У Центрі навчатимуть з професії «Слюсар-ремонтник. Слюсар механоскладальних робіт. Слюсар-інструментальник. Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».

У свою чергу, директор училища Юрій Кузьмінов розповів про можливості Центру, зазначивши, що він відкриває нові перспективи для закладу освіти. Директор висловив подяку Міністерству освіти і науки України та Луганській облдержадміністрації за допомогу у придбанні сучасного обладнання.