Прес-центр6 грудня 2021, 16:12

У Сєвєродонецьку відкрито регіональну кімнату індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від насильства

Сьогодні у приміщенні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відкрито регіональну кімнату індивідуальної соціально-психологічної роботи із постраждалими від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, воєнних дій, збройного конфлікту, природних і техногенних катастроф.

Кімнату створено за підтримки Федерального уряду Німеччини у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Із приводу відкриття заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила: «Наша область, на жаль, вже восьмий рік потерпає від збройної агресії. У зв’язку із цим, дуже цінною є організація простору, де фахівцям можна поспілкуватися із постраждалими внаслідок воєнних дій, природних або техногенних катастроф, а також надати підтримку тим, хто став жертвою насильства або торгівлі людьми».

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук зазначила, що у минулому році Луганщина зіткнулась із масштабними пожежами. Люди, які втратили рідних або домівку, потребували екстреної психологічної допомоги. Цей сумний досвід посилив впевненість у необхідності облаштування подібної кімнати.

Координатор проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у Східній Україні» Ярослав Стецик наголосив на важливості подібних соціальних ініціатив, що надходять від органів державної влади.

Учасники також відвідали Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги, якому за підтримки Федерального уряду Німеччини передано обладнання для роботи психолога. Ця установа є переміщеною і безпосередньо надає допомогу особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі через вчинення домашнього насильства.

Катерина Безгинська подякувала партнерам за співпрацю та підтримку ініціатив, що несуть в собі практичну користь.