Прес-центр16 серпня 2018, 17:08

У Сєвєродонецьку відтепер діє перший в області центр сучасного простору доступних сервісів

Відкриття центру сучасного простору доступних сервісів за європейським стандартом Open Space відбулося сьогодні, 16 серпня, у бізнес-центрі «Green Town».

Сєвєродонецьк став першим містом у Луганський області, яке має такий центр.

«Ми сприяємо підвищенню якості надання послуг для громадян, які проживають як на контрольованій, так і на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Відсьогодні кожен з них зможе відвідати цей офіс та швидко отримати необхідні документи», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, відвідуючи захід.

Як повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, Сєвєродонецьк – одинадцяте місто, де відкрито відповідний офіс за стандартом Open Space.

Вона зауважила, що завдяки цьому центру з’явилася можливість видавати документи, в тому числі і тим, хто приїздить за ними з непідконтрольних територій: «В наших умовах важливо демонструвати, що українські органи влади працюють ефективно, чітко та якісно!»

У цьому центрі люди отримуватимуть усі послуги, які надаються відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

Враховуючи ситуацію, що останніми роками склалася на Луганщині, в офісі вирішено розмістити по два робочих місця працівників Сєвєродонецького та Луганського міських відділів ДРАЦСу.

Тут можна замовити послугу повторного отримання різного виду свідоцтв, витягів, поновлення актових записів, будь-яких видів державної реєстрації.

Зокрема, отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану тощо.

До речі, під час відкриття три пари молодят скористалися послугою «Шлюб за добу».

У приміщенні також розташована Перша Сєвєродонецька державна нотаріальна контора.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяни Філатової, Луганщина увійшла до п’ятірки областей, у яких реалізовуватиметься пілотний проект по реформуванню системи державної виконавчої служби. Тож, найближчим часом тут відкриють обласний центр примусового виконання рішень.