Прес-центр24 квітня 2020, 11:04

У Сєвєродонецьку вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника чорнобильцям у Сєвєродонецьку.

Спілкуючись з журналістами очільник Луганщини розповів про підтримку ліквідаторів аварії на ЧАЕС та взаємодію із громадськими організаціями чорнобильців: «У нас діє регіональна програма з підтримки чорнобильців, проте головне завдання Луганської ОДА – це розвиток економіки в області. Тому що програм допомоги достатньо, головне – наповнити ці програми. Якщо у нас буде розвинена економіка в області, ми зможемо фінансувати допомогу людям, які потребують нашої підтримки». На питання стосовно ще якихось заходів до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії, Сергій Гайдай коротко відповів: «Всі публічні заходи на даний момент скасовані, адже є небезпека розповсюдження коронавірусної інфекції. Сьогодні ми, дотримуючись усіх вимог, вшанували наших героїв, які поклали своє життя, аби ми та наші діти жили у спокої і затишку».

Алевтина Фіалковська, голова Луганської Всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль України», щиро подякувала всім землякам, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, евакуйованим та вдовам. Побажала міцного здоров’я та добробуту у важкий для усіх нас час. Вона пообіцяла, що після завершення карантину, чорнобильцям Луганщини будуть вручені грамоти від Луганської ОДА. Речниця повідомила, що в області зареєстровано близько чотирьох тисяч ліквідаторів, з яких майже дві тисячі інвалідів, 380 вдів та 192 дитини, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС. Алевтина Фіалковська зазначила, що наразі громадська організація звертається до Президента та Парламенту з проханням вирівняти виплати усім постраждалим внаслідок аварії.

Нагадаємо, що нещодавно Сергій Гайдай та Алевтина Фіалковська зустрілись та обговорили спорудження пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» у Сєвєродонецьку