Прес-центр13 лютого 2019, 16:02

У Сєвєродонецьку вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Обласні урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан відбулися сьогодні, 13 лютого, у міському Палаці культури в Сєвєродонецьку.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зазначив, що вони з честю виконали інтернаціональний обов’язок протягом довгих десяти років.

«Ви залишалися вірними солдатами, проявляли мужність, хоробрість, відвагу та героїзм. Ми пишаємося своїми співвітчизниками – учасниками бойових дій, оскільки, здебільшого, це – люди з високим почуттям патріотизму, обов’язку, честі та справедливості. Вічна та світла пам’ять героям, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок!» – наголосив він.

Деяким із ветеранів бойових дій Геннадій Іваненко вручив обласні відзнаки – Почесні грамоти ла Листи подяки облдержадміністрації.

У свою чергу, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик разом із представниками відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації і територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади сьогодні провела зустріч із ветеранами, де були розглянуті пріоритетні питання соціальної підтримки цієї категорії осіб.

Також цього дня активісти ветеранського руху поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Слід відзначити, що за період із 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року в бойових діях в Республіці Афганістан взяли участь близько 150 тисяч вихідців з України, звання Героя присвоєно 12 з них.
За ці роки 3360 осіб загинули, 72 пропали без вісти або потрапили у полон. Пораненими із Афганістану повернулося близько восьми тисяч українців, інвалідами – майже п’ять тисяч.