Прес-центр18 грудня 2018, 16:12

У Сєвєродонецьку зі Святим Миколаєм привітали дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Святковий захід до Дня Святого Миколая Чудотворця відбувся у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик привітала близько 400 дітей з усієї області, які були запрошені на свято. Зокрема, це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою/піклуванням, діти загиблих учасників АТО, діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Ольга Лішик побажала усім щастя, батьківської любові, домашнього тепла, миру і віри в найкраще та вручила солодкі подарунки. «Бажаю, щоб у це свято здійснилися усі ваші найзаповітніші мрії, – говорить вона. – Сподіваюсь, що цей день подарує вам веселі свято.

Кожна дитина могла сфотографуватися біля новорічної ялинки з героєм дитячих казок та самим Святим Миколаєм.

А потім малеча була запрошена на театральна виставу «Різдвяні пригоди Синіптаха».

Слід зазначити, що на підконтрольній українській владі території області на обліку перебуває 1451 дитина, з них: 419 – діти-сироти  і 1032 дитини, позбавлених батьківського піклування.

У сім'ях опікунів, піклувальників виховується – 1033 та  усиновлено – 33.

В області функціонує 19 дитячих будинків сімейного типу і 83 прийомні сім’ї, в яких виховується 274 дитини-сироти та дитини, позбавлених  батьківського  піклування.