Прес-центр6 липня 2018, 19:07

У Сєвєродонецьку зібралася колегія Комітету з фізичного виховання та спорту

Засідання колегії Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України відбулося сьогодні, 6 липня, в облдержадміністрації.

«Проведення цієї колегії є дуже знаковим для Луганщини – землі талановитих та спортивних людей. Важливо, що наше спортивне співтовариство відчуває значну підтримку на державному рівні», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, відкриваючи захід.

Він відзначив, що для обласної влади розвиток спорту є одним з пріоритетних напрямів. Через події останніх років спортивну базу Луганщини необхідно було відновлювати фактично з нуля. Наразі вже побудований обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту та відкрито Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» у Кремінній із сучасним басейном, залом для занять важкою атлетикою і іншими спортивними майданчиками. Завдяки цьому велика кількість спортсменів переїхала з тимчасово окупованої території. Значні гроші виділено з облбюджету на підтримку ДЮСШ та стадіонів у містах та районах Луганщини.

Юрій Клименко також висловив сподівання, що колегія сприятиме вирішенню багатьох існуючих питань розвитку спорту на Луганщині.

У свою чергу, голова Комітету Вадим Стеценко подякував обласній владі та Луганському обласному відділенню Комітету, яким керує Віктор Острєцов, за ініціативу щодо проведення засідання саме в нашій області.

Він вручив Почесну грамоту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України начальнику управління молоді та спорту облдержадміністрації Антону Волохову за створення належних умов для підготовки й участі у Всесвітній літній Гімназіаді 2018 року та успішний виступ учнів-спортсменів з Луганщини.

Протягом засідання присутні 19 із 27 членів колегії розглянули низку питань. По декільком з них доповідачем виступив голова Комітету.

Зокрема, обговорені виконання Плану реалізації рішення колегії Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освітиі науки України від 21 грудня 2017 року та результати співпраці відокремлених підрозділів Комітету з департаментами освіти, міськими та обласними органами виконавчої влади, територіальними громадами.

Також на засіданні підбили підсумки проведення Гімназіади України 2018 року та участі збірних учнівських команд України у Всесвітній літній Гімназіаді 2018 року у м. Марракеш, що у Королівстві Марокко.

Про стан фізичного виховання та шляхи модернізації у закладах дошкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти доповів заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Єщенко.

Крім того, він розповів про стан спортивних споруд, що знаходяться на балансі Комітету.

За підсумками засідання Колегія ухвалила ряд рішень. Так, вирішено продовжити роботу згідно з Планом реалізації вищеназваного рішення колегії Комітету. Відокремленим підрозділам Комітету рекомендовано продовжити роботу з департаментами освіти, міськими та обласними органами виконавчої влади, федераціями, територіальними громадами стосовно організації та проведення спортивних, спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів й залучення коштів для проведення обласних заходів і участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Також планується організувати заходи з підготовки та проведення обласних і міських змагань, етапів багатоступеневих всеукраїнських змагань серед школярів.

Виступ збірних учнівських команд України у Всесвітній літній Гімназіаді 2018 року визнано колегією успішним. Крім цього, вирішено порушити клопотання перед Міністерством освіти і науки України щодо виділення додаткових коштів на модернізацію спортивних споруд.