Прес-центр22 вересня 2017, 12:09

У системі eHealth запрацювала реєстрація лікарів первинної ланки та пацієнтів

Електронна система охорони здоров’я eHealth запрацювала в тестовому режимі. Відтепер лікарі первинної ланки зможуть реєструватися в системі та реєструвати декларації своїх пацієнтів. Цей етап розвитку eHealth дозволить впровадити перший із кроків реформи фінансування медицини – принцип «гроші ходять за пацієнтом».

Система eHealth працюватиме в тестовому режимі до квітня 2018 року. Упродовж цього періоду реєстрація в eHealth відбуватиметься на добровільних засадах.

На сьогодні лікарі 367 закладів первинної медичної допомоги, внесені до eHealth, можуть почати реєструватися самі та вносити в систему декларації своїх пацієнтів. Цей інструмент стане основою для нової моделі фінансування медичних установ в Україні і першим торкнеться закладів первинної ланки медичного обслуговування.

Крім реєстрації лікарів та декларацій пацієнтів, система eHealth упродовж цієї осені запропонує лікарям первинної ланки електронний інструмент підтримки програми «Доступні ліки», а пізніше – й інші кроки до створення єдиної електронної медичної картки кожного українця. Також у майбутньому деперсоніфіковані дані з системи можуть дозволити прогнозувати поширення захворювань та запобігати їм.

Розробка системи eHealth відбувається коштом програм технічної допомоги міжнародних донорських організацій, до числа котрих належать United States Agency for International Development (USAID), Expert Deployment for Governance and Economic Growth (EDGE), Глобальний Фонд та Світовий банк.

На меті eHealth – переведення усіх документів та процесів взаємодії у сфері охорони здоров’я з паперового формату в електронний, при цьому створюючи єдині реєстри закладів, лікарів, пацієнтів, ліків тощо.

За інформацією

Міністерства охорони здоров’я України