Прес-центр27 травня 2020, 11:05

У СНУ імені Володимира Даля облаштують дві сучасні лабораторії для майбутніх інженерів

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля отримав грант від Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Грант «Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області» складає понад 4 мільони 300 тисяч гривень.

За ці гроші у навчальному закладі Проєкт USAID допоможе облаштувати дві комп'ютерні лабораторії для студентів інженерних спеціальностей – МехЛаб і ХімЛаб.

МехЛаб – це лабораторія для інженерів-механіків. У ній встановлять комп'ютерну техніку, меблі, програмне забезпечення для навчання студентів сучасних інженерних навичок.

А саме, програмні забезпечення CREO та ANSYS, яке пов'язані із системами автоматизованого промислового дизайну. Вони дозволять глибоко інтегруватися у виробничий процес, інженери створюватимуть повноцінну розробку продукту та сучасні цикли моделювання, необхідні для експериментів в техніці.

А у  ХімЛабі створять лабораторію для інженерів-хіміків. Туди закуплять навчальні курси для викладачів у місцевої інженерної компанії «Хімпроєкт», яка є розробником програмного забезпечення AssistantBuild та BiTech. Після проходження курсів викладачі університету матимуть можливість адаптувати навчальні програми для студентів.

AssistantBuild та BiTech – це два види програмного забезпечення, які є комбінацією декількох видів універсальних інженерних програм (включаючи NavisWork, Adobe Reader, AdvanceSteel, Revit, AutoCad та Plant 3D). Вони широко використовуються багатьма інженерними фірмами. Усі ці програми поєднані разом, щоб дати загальний огляд інженерних процесів студентам.

50 студентів будуть навчатись на цьому обладнанні за адаптованими згідно до потреб роботодавців навчальними програмами.

Доступ до сучасного обладнання із встановленим програмним забезпеченням з іншою навчальною метою ( лекції для студентів інших курсів, написання дипломних робіт, наукових статей) матимуть ще 150 студентів університету.

Слід зазначити, що торік Проєкт «Економічна підтримка Східної України» організував тренінги для викладачів університету з вивчення програмного забезпечення ANSYS та CREO. Завдяки цим тренінгам викладачі отримали навички та знання та готові оновити програми до початку 2020-2021 навчального року.