Прес-центр26 грудня 2018, 17:12

У Станично-Луганському районі сфері освіти приділено особливу увагу

Для проведення ремонтно-відновлювальних робіт у закладах освіти Станично-Луганського району протягом 2014-2018 років було витрачено 18,6 млн грн. Про це розповів під час першого засідання Ради регіонального розвитку Станично-Луганського району голова райдержадміністрації Юрій Золкін. За його словами, кошти були витрачені на заміну вікон, дверей, ремонт даху та багато іншого.

Протягом цього періоду в районі було створено три опорних навчальних заклади: «Теплівський навчально-виховний комплекс», Нижньовільхівський опорний заклад з філією «Плотинський навчально-виховний комплекс» та «Великочернігівський опорний заклад з філією Верхньобогданівський заклад освіти».

«Для реалізації освітньої реформи «Нова українська школа» було придбано 10 спеціалізованих навчальних кабінетів для двох опорних закладів освіти на суму 1,67 млн грн за кошти державного бюджету, 30 мультимедійних комплекси на суму 1 млн 350 грн за кошти місцевого бюджету, – повідомив Юрій Золкін. – Придбано п’ять комплектів тренажерів на суму 1,2 млн грн для комунальних опорних закладів «Теплівський НВК», «Нижньовільхівський НВК», «Великочернігівська СШ», Комунальних закладів «Широківька ЗОШ» та «Станично-Луганська ЗОШ №1». Це дасть змогу для додаткових занять спортом та пропаганди здорового способу життя серед дітей та підлітків».

Також, за його словами, було придбано 3 шкільних автобуси за рахунок місцевого бюджету обласного бюджету та співфінансування з місцевого бюджету на загальну суму 5 млн грн.

Протягом 2015-2018 років року на базі Сотенського НВК, Верхньобогданівського НВК, Теплівського НВК, Красноталівського НВК та Широківському ДНЗ відкрито дошкільні групи. Це дало змогу додатково охопити дошкільним навчанням 125 дітей .

Завершена реконструкція об’єкту «Спортивний майданчик зі штучним покриттям, квартал Молодіжний,19,смт.Станиця Луганська-реконструкція» на суму 1,5 млн. грн. за державні кошти та кошти районного бюджету. Це дуже важлива складова фізичного, психологічного і розумового розвитку дитини.

«Відкрито Комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр». В центрі діти з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років мають можливість отримати корекційно-розвиткові послуги, допомогу в успішній адаптації та інтеграції у суспільство, отримати кваліфікований супровід дефектолога-логопеда, психолога, вчителя лікувальної фізкультури (реабілітолога). Для забезпечення належного функціювання Інклюзивного центру було придбано інтерактивний комплекс та меблі на суму 106 тис. грн», – додав голова райдержадміністрації.

Варто зазначити, що освітній сфері приділена особлива увага у Перспективному плані розвитку Станично-Луганського району на 2019-2021 роки. Так, заплановано будівництво блока з дев’яти класних кімнат до Комунального закладу «Валуйська загальноосвітня школа № 1», а також котельні у Станично-Луганській загальноосвітньої школи № 1 I-III ступенів.

Заплановане також охоплення дітей дошкільним навчанням за рахунок відкриття додаткових груп на 25 місць у ДНЗ «Теремок» та «Топольок».