Прес-центр6 березня 2018, 15:03

У Станиці Луганській обговорили створення об’єднаної територіальної громади

У смт Станиця Луганська відбулася робоча нарада представників Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області з сільськими й селищними головами з приводу добровільного об’єднання територіальних громад.

Під час зустрічі обговорені питання створення об’єднаної териооіальної громади з центром у селищі Широкий.

Голови суміжних з цим селищем громад отримали від експертів відповіді на всі турбуючи питання.

Їм запропоновано продовжити надавати місцевим жителям роз’яснення щодо переваг об’єднання громад.

Крім того, виходячи з того, що майбутня Широківська ОТГ матиме певну протяжність, необхідно розробити план розміщення служб та органів таким чином, щоб кожен мешканець мав рівні можливості доступу до адміністративних послуг.

З приводу існуючих проблем об’єднання двох самих великих та суміжних рад – Станично-Луганської та Валуйської – експертами запропоновано продовжити обговорення у громадах і приймати подальші рішення тільки на підставі узгоджених питань.

Директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов також нагадав, що процес добровільного об’єднання територіальних громад має термін, після спливу якого об’єднання проходитиме згідно з перспективним планом формування територій громад.