Прес-центр23 жовтня 2019, 17:10

У Старобільську презентували пересувну банерну виставку «Фактор свободи»

У Луганському обласному краєзнавчому музеї, що у Старобільську, протягом 19-22 жовтня презентована виставка «Фактор свободи».

Виставка дала можливість по-новому подивитися на постаті Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які протягом останніх 300 років були символом свободи та боротьби за українську ідею.

Біографії цих постатей різні, але їх єднає прагнення здобути для свого народу незалежність і право на самовизначення. Виставка демонструє незвичний, сучасний підхід до подачі інформації.

Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа. Водночас виставка розповідає про непростий вибір, який стояв перед цими політиками, про позитивні і негативні наслідки їхніх ключових рішень.

Нагадаємо, що виставка «Фактор свободи» (19 банерів) підготовлена Українським інститутом національної пам'яті та Центром досліджень визвольного руху. Вперше її відкриття відбулося 23 серпня 2019 року в Києві на Хрещатику.