Прес-центр1 червня 2018, 16:06

У Старобільську в цьому році розпочне роботу освітній центр «Донбас-Україна»

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулось загальнодержавний День відкритих дверей закладів вищої освіти, на базі яких створені освітні центри «Донбас-Україна».

Вітаючи присутніх, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак зазначив, що їх головне завдання – надати можливість дітям, які проживають на окупованій території та поблизу лінії розмежування, отримати документ про освіту встановленого державного зразка, вчитися у вищих навчальних закладах України та здобувати професії.

Також він зауважив, якщо документи до вищих навчальних закладах будуть подані до 20 липня, то ймовірність вступу на бюджет стає дуже великою.

У свою чергу, виконуючий обов’язки заступника директора департаменту вищої освіти – начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Міністерства освіти і науки України Дмитро Ручка проінформував присутніх, що на сайті відомства розміщені інструкції, які містять ключові дати щодо подачі документів, проведення вступних іспитів, зарахування, а також перелік необхідних документів та алгоритм дій для вступників.

Під час заходу було зазначено, що у 2016-17 роках в області працювало вісім освітніх центрів «Донбас-Україна». В  цьому році розпочне свою роботу освітній центр на базі Старобільського технікуму Луганського національного аграрного університету.

Користуючись нагодою, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик звернулася до представників Міністерств з проханням приділити окрему увагу щодо дистанційної освіти, яка стає більш актуальною в області, а також посприяли зміцненню матеріально-технічної бази навчальних закладів. Поки що це відбувається лише на волонтерських засадах.

Крім цього, під час заходу представники закладів вищої освіти, на базі яких створені освітні центри, презентували свої учбові заклади.  

Аналогічний День відкритих дверей відбувся також сьогодні у Маріуполі та Херсоні.