Прес-центр1 листопада 2016, 12:11

У Старобільську відкрилася тематична експозиція «Буремний Донбас: шлях до миру»

Розташований нині у місті Старобільську Луганський обласний краєзнавчий музей є надійною скарбницею, в якій зберігається унікальна інформація про історію та культуру краю. Події останнього часу в Україні, на території Луганської області, – це важкий доленосний етап в історії нашої  країни. Сьогодні виникає гостра необхідність збереження, вивчення та використання експонатів, в яких зберігся високий дух боротьби за суверенітет та територіальну цілісність України.

Саме тому офіцери Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» тісно співпрацюють з музеєм і організували спільну тематичну експозицію «Буремний Донбас: шлях до миру». Представлені понад 100 предметів бойового спорядження учасників АТО, уламки від ворожих снарядів та унікальні світлини, що розповідають про різні періоди бойових дій за Незалежність та суверенітет України.
Організатори виставки впевнені, що відтепер відвідувачі музею, більше знатимуть про воєнні дії на сході України та ще більше шануватимуть захисників Луганщини.

Відгук у книзі відвідувачів доручили зробити начальнику групи ЦВС ОТУ «Луганськ» полковнику Олександру Ковальчуку, який на папері висловив сподівання, що патріотична сила усього нашого народу приведе до скорої перемоги над агресором, а діти бачитимуть уламки смертоносної зброї тільки у музеях.