Прес-центр29 серпня 2016, 10:08

У столиці відбулися урочисті проводи національної паралімпійської збірної України

 

27 серпня на Майдані Незалежності пройшла урочиста церемонія проводів національної збірної команди України на XV літні Паралімпійські ігри до Бразилії.

Підтримати та провести спортсменів приїхала делегація з Луганської області, до складу якої увійшли юні спортсмени Луганської обласної дитячого-юнацької спортивної школи для інвалідів, спортсмени обласного центру, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Урочистості відкрив короткий фільм про підготовку до Паралімпіади, по закінченню, якого гучними радісними оваціями вітали глядачі винуватців свята – спортсменів-паралімпійців.

Серед вболівальників, які прийшли побажати спортсменам успіхів та перемог у майбутніх стартах на головних Іграх чотириріччя, високопосадовці, народні депутати та дипломати, громадські організації, які об’єднують людей з особливими потребами та ветерани АТО, рідні та близькі спортсменів, кияни та гості столиці.

Так від імені Глави держави побажання міцного здоров’я, впевненості та перемог передав заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко.

«Сподіваємося на вашу силу, міць і незборимий український дух! Знаємо, що кожен ваш здобуток важливий для громадян України, оскільки надихає їх на повноправну участь у житті суспільства, утвердження здорового способу життя та досягнення нових перемог! Високо і гордо несіть синьо-жовтий прапор Батьківщини», – йдеться у вітанні Президента України Петра Порошенка.

Від імені Уряду до спортсменів звернувся Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Він з приємністю відзначив, що національна збірна поповнилася молодими спортсменами, які разом з вже відомими паралімпійцями будуть представляти Україну в Бразилії.

Прийшли привітати паралімпійців й зірки української естради. Свої побажання вони висловили у музичних дарунках.

«Сьогодні важлива подія на яку ми чекали чотири роки. Я дуже приємно, що у складі нашої делегації до столиці приїхали діти, які займаються спортом в обласній спортивній школі для інвалідів. Для юний спортсменів цей захід став своєрідним стимулом для подальшого розвитку на спортивному поприщі», – розповів директор обласного центру «Інваспорт» Юрій Кравченко.

Нагадаємо, Паралімпійські ігри пройдуть з 7 по 18 вересня у Ріо-де-Жанейро. Честь Батьківщини відстоюватимуть 172 українські спортсмени у 15-ти видах спорту. Серед них виступатиме легкоатлет Луганщини – Микола Жабняк.