Прес-центр19 лютого 2020, 14:02

У суботу в Новоайдарі відбудеться перший етап фестивалю «Байбак-fest»

Запрошуємо жителів та гостей області долучитися дообласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest».

У 2020 році проведення фестивалю-конкурсу заплановане у чотири сезонні етапи:

зимовий – 22 лютого 2020 року, смт Новоайдар;

весняний – 11 квітня 2020 року, м. Попасна;

літній – 20 червня 2020 року, смт Станиця Луганська;

осінній – 24 жовтня 2020 року, м. Старобільськ.

Гала-концерт переможців фестивалю-конкурсу очікується під час заключного – осіннього етапу фестивалю в Старобільську.

Зимовий етап фестивалю відбудеться 22 лютого 2020 року о 10:30 у Новоайдарському районному Будинку культури, за адресою: смт Новоайдар, вул. Центральна, 25 б.

До програми увійдуть проведення виставки майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, оцінювання учасників за номінаціями, конкурсні програми, майстер-класи для дітей, концертна програма, церемонія нагородження переможців.

Фестиваль проходить один раз на два роки з метою збереження самобутності українського народу, відродження його історичної свідомості та традицій, виховання національної свідомості у дітей та молоді, залучення їх до вивчення та збереження фольклору як першооснови національної спадщини, а також дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю.

Завдання фестивалю-конкурсу: залучення різних вікових груп населеннядо активноїдослідницької і виконавської діяльності по збереженню обрядів, традицій, інструментарію, традиційних художніх ремесел; відтворення пісенно-вокальних традицій, особливостей народної хореографії, характерних для Луганської області;виявлення носіїв та знавців автентичного фольклору, удосконалення виконавської майстерності аматорських колективів; формування національної, громадянської самосвідомості молоді засобами фольклорно-етнографічного мистецтва.