Прес-центр5 cічня 2022, 17:01

У Сватівській громаді відкрито центр допомоги постраждалим від домашнього насильства

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська у рамках робочої поїздки відвідала Сватівський район. Там вона взяла участь у відкритті денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі.

Катерина Безгинська зазначила, що питання запобігання і протидії домашньому насильству потребують вирішення. «Вітаю громаду із першим кроком на шляху подолання насильства – створення поки що єдиного в районі денного центру соціально-психологічної допомоги. Разом із тим, необхідно рухатися далі і вивчити шляхи запровадження послуги цілодобового безпечного проживання постраждалих від насильства», – сказала вона.

Відкриття цього центру стало можливим завдяки виділенню субвенції з держбюджету Сватівській міській територіальній громаді у розмірі 2,48 млн грн. У приміщенні проведено ремонтні роботи, закуплено необхідне обладнання та меблі. Метою роботи денного центру є надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим за ознакою статі.

Також Катерина Безгинська завітала до військової частини 3035 Нацгвардії у місті Рубіжне, що у цей день відзначали 30-у річницю з дня заснування свого підрозділу.

У вітальній промові вона подякувала воїнам-нацгвардійцям за службу та охорону безпечного життя Луганщини, а також відзначила особливу роль НГУ у визволенні міст нашого краю: «Сім років тому бійці Нацгвардії одними з перших опинились на передових боротьби за територіальну цілісність України. Низький уклін та вічна пам'ять бійцям, що загинули у боях за Батьківщину. Бажаю вам та вашим рідним міцного здоров’я невичерпного оптимізму, мирного неба та нових горизонтів».