Прес-центр14 грудня 2021, 18:12

У Сватівській обласній лікарні з надання психіатричної допомоги з’явився сучасний мобільний підйомник

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його радник Микола Надулічний завітав до Сватового. Там він вручив колективу Сватівської обласної лікарні з надання психіатричної допомоги  підйомник пересувний з електричним приводом, який було придбано за ініціативи очільника Луганщини. Він призначений для підйому та переміщення людини з крісла колісного на ліжко, у ванну кімнату, туалет або навпаки.

Два тижні тому Микола Надулічний відвідав медзаклад, аби дізнатися нагальний стан справ у лікарні, його першочергові потреби. Тоді ж  з’ясувалось, що за вимогою НСЗУ, лікарня має бути обладнана автоматичним підйомником для пацієнтів, які прикуті до ліжка.

Передаючи цей необхідний для персоналу лікарні пристрій Микола Надулічний наголосив: «Ми почули про гостру необхідність придбання підйомника і голова облдержадміністрації  доклав максимум зусиль для того, аби покращити умови праці медпрацівників та зробити процес лікування та реабілітації ваших пацієнтів якнайефективнішим».

«Ваша, без перебільшення, тяжка та енерговитратна праця має бути суттєво спрощена завдяки такому сучасному обладнанню. Це не єдина точкова допомога від обласної влади, яка на вас чекає», – звернувся він до лікарів.

Медичний директор обласної лікарні з надання психіатричної допомоги Олена Новохатська запевнила, що мобільний підйомник стане у нагоді медперсоналу стаціонарних відділень, особливо доглядаючи та надаючи послуги маломобільній категорії пацієнтів з психічними розладами. Через втрату рухової здатності у хворих, лікарям та медпрацівникам раніше доводилось власноруч підіймати пацієнтів та надавати їм догляд. Окрім того, вона наголосила, що збільшення кількості подібних підйомників значно спростить умови праці.

Та також що є потреба лікарні у ще декількох таких підйомниках, та декілька  багатофункціональних ліжок, мобільних вбиралень для стаціонарних відділень медзакладу.

Крім того, Микола Надулічний відвідав дитяче відділення лікарні, яке у цей час вже готується до новорічних свят. Він зібрав у дітлахів листівки, які він пообіцяв передати Святому Миколаю, який співпрацює з благодійниками з «Ялинки бажань».