Прес-центр22 жовтня 2018, 12:10

У Сватівському районі створено другу громаду

Це – Коломийчиська об’єднана територіальна громада.

До складу новоствореної громади увійшли Коломийчиська сільська рада (села Коломийчиха та Джерельне) і Райгородська сільська рада (села Райгородка, Надія, Новоєгорівка, Паталахівка, Сергіївка). Рішення про це прийнято 2 серпня 2018 року на 39-й сесії сьомого скликання Коломийчиської сільської ради за № 39/1.

Центр громади - село Коломийчиха.

12 жовтня 2018 року Центральною виборчою комісією України було винесено постанову № 156 «Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року».

Згідно з додатком 10 до цієї постанови, вибори на посаду Коломийчиського сільського голови Сватівського району Луганської області, тобто голови Коломийчиської ОТГ, відбудуться 23 грудня 2018 року.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року на Сватівщині з’явилася перша об’єднана територіальна громада – Нижньодуванська, до складу якої увійшли населені пункти Нижньодуванської селищної ради (смт Нижня Дуванка, села Новониканорівка, Олександрівка, Твердохлібівка,  Вестатівка, Куликівка) і Новочервонянської сільської ради (с. Новочервоне).