Прес-центр26 листопада 2021, 10:11

У Сватовому ремонтують будівлю, де діятиме денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства

Під час відвідування Сватівської міської територіальної громади у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

Наразі у лікарні проводиться капітальний ремонт одного із приміщень для створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Для цього у червні 2021 року Сватівська міська рада отримала субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 2 484 773 гривні.

Також на території лікарні створено ресурсний центр «Сватівчанка», що буде надавати допомогу постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Катерина Безгинська зазначила, що розвиток мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства є актуальним питанням, адже в умовах децентралізації кожен постраждалий (жінка, чоловік, хлопчик або дівчинка) має отримати дієву допомогу безпосередньо за місцем проживання.