Прес-центр7 жовтня 2022, 07:10

У Сватовому росіяни замінували об’єкти інфраструктури, закликають самостійно виїжджати. У Кадіївці окупанти знищують документи особливої важливості

Напевно, розуміючи про незручний для тривалої оборони ландшафт місцевості, росіяни вирішили вивезти зі Сватового основні медичні та соціальні заклади – перш за все, обладнання.

Окупаційні органи  влади в місті працюють в «урізаному» форматі. Пропонують самостійно евакуюватися.

Вже заміновані основні інфраструктурні об’єкти, будівлі та території.

Цікавий наказ отримала так звана «влада» у Кадіївці. Там зараз відбувається масове знищення архівів та копій документів, особливо тих, що містять історію окупації.

Не захопивши Київ за три дні, кремль вирішив поступово знищувати села та містечка рф. Так, нещодавно оголошена часткова мобілізація швидко поглинає невеличкі населені пункти віддалених регіонів, які залишаються без чоловіків.

Призов відбувається методом облав, практично все населення призовного віку силоміць доставляють у військкомати.

Та вже скоро їх повернуть на місце. Скоріше за все, у горизонтальному положенні. Бо тільки за 6 жовтня авіація Сил оборони України завдала 23 удари.

Підтверджено ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи ППО на різних напрямках збили понад 20 БпЛА ворога. Серед них – 5 Орлан-10, 15 Shahed-136 та 1 Mohajer-6.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 позицій ППО, 2 засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу.

Відбито атаки російських окупантів в районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам’янка та Тернові Поди.

Із різного виду озброєння росіяни обстріляли низку населених пунктів. Зокрема:

- на Краматорському напрямку: Спірне, Білогорівка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Серебрянка, Роздолівка;
- на Бахмутському напрямку: Соледар, Яковлівка, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Опитне, Зайцеве та Нью-Йорк.