Прес-центр17 травня 2018, 13:05

У Сватовому відкрили центр розвитку дитини

У Сватовому урочисто відкрито комунальний заклад дошкільної освіти «Сватівський центр розвитку дитини».

Пошкоджений у 2015 році під час вибухів боєприпасів заклад відремонтовано ПРООН за кошти Уряду Японії – 354 000 дол. США.

Цей центр надає соціальні та навчальні послуги дітям до п’яти років, а також інформаційні та консультативні послуги переселенцям із дітьми дошкільного віку. Пропонуються також послуги з реабілітації дітей з інвалідністю.

Разом із заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик присутніх з цією значною для містян подією привітали заступник голови місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада та керівник Програми відновлення та розбудови миру ПРООН Віктор Мунтяну.

«Це важливий внесок наших міжнародних партнерів. Спільними зусиллями цей центр став комфортним і безпечним», – наголосила Ольга Лішик.

Віктор Мунтяну зауважив, що завдяки діяльності цього закладу буде відновлено безперешкодний доступ до основних послуг.

Подяку голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу висловив пан Мічіо Харада. Крім того, він відзначив, що Уряд Японії продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу та підтримувати відновлення Східної України.

Для почесних гостей проведена екскурсія приміщеннями центру розвитку дитини.

Також на території дошкільного закладу висаджено сакури.

Нагадаємо, що Уряд Японії співпрацює з ПРООН та ЮНІСЕФ і надає фінансову підтримку для реагування на події в Україні з 2014 року.