Прес-центр21 вересня 2022, 08:09

У Сватовому знищено місцеву окупаційну комендатуру, аби не відновлювати пошкоджене житло росіяни придумують нові перешкоди

Українське командування підтверджує знищення комендатури в місті Сватове, де противник організував штаб та склад боєприпасів.

Минулої доби там пролунали кілька вибухів. Вони сталися в комендатурі, колишньому МКДС та складах боєкомплекту в районі АТП. Всі ці об’єкти російські окупанти використовували для зазначених вище потреб.

На фоні значних втрат на фронті росіяни продовжують примусову мобілізацію. Значна кількість поранених навіть із нещодавно призваних «вагнерівців» поступила до першої міської лікарні Луганська та відмовляється повернутися до лав збройних формувань окупанта.

Воно і зрозуміло, бо протягом 20 вересня авіація Сил оборони завдала понад 20 ударів по ворожих позиціях. Підтверджено ураження 19 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу завдали вогневе ураження по 40 об’єктах противника. Зокрема по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 13 районах зосередження артилерії, а також по 7 складах боєприпасів.

Наші війська відбили атаки противника в районах населених пунктів Веселе, Курдюмівка, Миколаївка Друга, Бахмутське, Зайцеве, Майорськ, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Якщо вилов чоловіків призовного віку у так званій «лнр» лише посилюється, то в обіцянках окупантів жителі Луганщини поступово зневірюються.

До прикладу, щоб отримати будь-яку грошову допомогу недостатньо простояти в кількаденній черзі, пройти перевірку та мати у наявності усі документи. На останній стадії можна дізнатися, що твоїй вулиці нещодавно змінили назву на стару, тому аби підтвердити легітимність документів, необхідно їх переоформити в Луганську.

Можливо, зі старими печатками в документах росіяни людей і на псевдореферендуми не допустять? Із якою реєстрацією приходити на неволевиявлення жителям бульвару Дружби народів у Сєвєродонецьку? Із цією назвою вулиці, тією, що була кілька років тому, або спиратися на назву на честь одного із письменників, прізвище якого ця вулиця носила у середині минулого сторіччя? Чи можливо буде віддати свій голос усі три рази?