Прес-центр9 липня 2019, 13:07

У Святогірську відбулось навчання з реалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325

Вступний дводенний навчальний тренінг з питань ефективного впровадження Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року організований структурою ООН Жінки в Україні в рамках реалізації проекту «Побудова демократичного, мирного та ґендерно-рівноправного суспільства в Україні».

Протягом тренінгу розглянуті питання ролі Уряду країни, місцевої влади та громадянського суспільства у впровадженні резолюцій порядку денного «Жінки Мир. Безпека», досягнення та виклики, пов’язані з їх впровадженням.

Під час інтерактивних дискусій та роботи в групах обговорені стратегії протидії виявленим факторам, що негативно впливають на жінок та дівчат у громадах, опрацьовані переліки конкретних та реальних дій, які можуть бути включені до місцевих планів дій з метою покращення рівня безпеки жінок та дівчат.

Учасники заходу окреслили «дорожню карту» стосовно покращення та оновлення Регіонального плану дій з виконання Резолюції РБ ООН 1325, включаючи стратегію його впровадження, а також сформулювали індивідуальні та колективні зобов’язання щодо ефективного запровадження резолюцій порядку денного «Жінки. Мир. Безпека».

У тренінгу взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Луганської області, громадських організацій.