Прес-центр25 вересня 2019, 18:09

У Святогірську відбувся Міжрегіональний форум громадських рад «Громадські платформи впливу на прийняття рішень»

Мета Форуму: комплексне відновлення функцій врядування, яке забезпечує збалансований підхід до представлення різних політичних поглядів, посилення органів місцевого самоврядування і підвищення рівня залучення активних громадян і громадських організацій до вирішення місцевих проблем.

Під час Форуму учасники розглянули реалізацію проєкту «Добре врядування та залученість громадян на території Східної України», проблеми розбудови інституту громадських рад в сучасних умовах на регіональному рівні, Всеукраїнської ради голів громадських рад та стратегії розвитку громадянського суспільства тощо.

Також учасники форуму зосередили увагу на розбудові потенціалу молодіжних громадських рад, налагодженні системи співпраці громадських рад та органів влади, наданні послуг громадянам через мережу незалежних Консультаційних Бюро для громадян та формування громадської думки.

Крім цього, відбулось засідання «круглого столу» для пілотних громад зі створення Універсальних платформ е-демократії в цільових громадах Донецької та Луганської областей, а також презентовано вироблені рекомендації щодо подальшої реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства та формування громадських платформ прийняття рішень.

Від Луганської області участь у Форумі взяли заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев, заступник голови громадської ради при облдержадміністрації Сергій Севрюк, члени громадської ради при облдержадміністрації, представники громад та органів місцевого самоврядування.

Зі свого боку Андрій Зайцев та Сергій Севрюк розповіли присутнім про Регіональну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки та охнайомили з моніторингом стану громадських рад на Луганщині.