Прес-центр16 серпня 2021, 16:08

У територіальних громадах області створюють служби у справах дітей

Питання організації роботи із захисту прав та інтересів дітей обговорено під час зустрічі начальника служби у справах дітей облдержадмністрації Раїси Родіної з керівниками територіальних громад Щастинського району.

В першу чергу – це розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, пошук потенційних кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та патронатні вихователі.

Особлива увага приділялась організації роботи з надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та забезпеченню їх житлом.

Було акцентовано на важливості приведення штатної чисельності служб у справах дітей відповідно до норм законодавства, створення матеріально-технічної бази для ведення банку даних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також з метою надання методичної допомоги проведено зустрічі з керівниками новостворених служб у справах дітей.

У результаті конструктивного діалогу окреслені основні вектори роботи громад з реалізації державної політики з питань соціального захисту дітей і запобігання дитячій бездоглядності.

Крім того, були відвідані дитячі будинки сімейного типу у Станиці Луганській та прийомна сім’я у Щасті.