Прес-центр1 квітня 2021, 13:04

У закладах освіти області організованінавчально-практичні заходи з безпечного харчування

Тренінг-майстер-клас на робочому місці з впровадження міжнародних стандартів безпечного харчування проводятьіз 29 березня для працівників закладів освіти, учнів та батьків.

Крім того, відбувається моніторинг стану харчоблоку в закладах освіти.

За підсумками тренінгів у 18 школах області експертами будуть вироблені практичні рекомендації з проблематики шкільного харчування для обговорення на засіданнях регіональних круглих столів.

Навчають тренери-аудитори – кандидат ветеринарних наук, засновник Центру безпечності харчових продуктів Оксана Волощук, провідний аудитор НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) Руслан Нагорний, аудитор Центру безпечності харчових продуктів Дмитро Дерев’янко.

Заходи проводяться в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів Донецької і Луганської областей (підконтрольних Уряду України)».

Проєктом передбачено за допомогою принципів безпечного харчування впровадження в закладах освіти розвитку надійної системи контролю харчових продуктів.

Тож, на Луганщині відбувається практичне навчання ключовим положенням концепції HACCP.

Це має значно прискорити процес впровадження світових стандартів і підвищити якість харчування в освітніх закладах.

Проєкт реалізовують ВГО «ПОРУЧ» і МБФ «Жовто-Блакитні Крила» у партнерстві з ChildF und Deutschland, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Зокрема, ВГО «ПОРУЧ» організовує підготовку експертів і тренерів з основ впровадження стандартів безпечного харчування.