Прес-центр2 листопада 2021, 10:11

У застосунку «Дія» розпочато бета-випробування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-аналізів

За посиланням можна зареєструватися для отримання сертифіката. Документ діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. 

Наразі такий сертифікат можна отримати після ПЛР-аналізів з лабораторій ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб.

Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ активно працює над підключенням інших лабораторій до Електронної системи охорони здоров’я. Згодом вони відображатимуться в застосунку. Інші лабораторії поступово долучатимуться до бета-тестування.

Згенерувати цей сертифікат можна так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в «Дії» треба натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та натиснути «Згенерувати сертифікат». 

Далі треба надати згоду на отримання  даних з Електронної системи охорони здоров’я до «Дії». Дані підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку. 

Наразі в застосунку «Дія» також доступні: міжнародний, «жовтий» та «зелений» внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. «Жовтий» сертифікат можна отримати після однієї дози вакцини. Він діє 120 днів. А міжнародний та «зелений» діють 365 днів. 

Українські COVID-сертифікати у «Дії» офіційно визнані у ЄС, тому українці можуть вільно з ними подорожувати. Уже понад 900 тисяч українців отримали свої міжнародні COVID-сертифікати про вакцинацію. І тисячі скористалися ними у країнах ЄС. А завдяки запровадженню COVID-сертифіката на підставі ПЛР-тесту ще більше українців зможуть подорожувати.