Прес-центр14 червня 2018, 12:06

«У житті завжди перемагає той, хто перемагає себе», – Юрій Гарбуз привітав обдарованих учнів Луганщини

Сьогодні, 14 червня, у Луганській облдержадміністрації вітали переможців та призерів Всеукраїнських олімпіад і конкурсів, педагогічних працівників, які мають вагомі досягнення в підготовці обдарованих учнів. У святковому заході взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

На урочисте підведення підсумків були запрошені 86 найталановитіших учнів та 17 найуспішніших працівників освіти Луганщини.

«Дорогі учні, шановні переможці! У житті завжди перемагає той, хто перемагає себе. Кожний день потрібно працювати над самовдосконаленням. І результат неодмінно буде, – зазначив, вітаючи присутніх, Юрій Гарбуз. – Просто знайте: кожен з вас – гордість Луганщини! Я зроблю все, щоб ви пишалися рідним краєм, а ви постарайтеся бути гідними світлої пам’яті тих, хто поліг на нашій землі за незалежність України, бути вдячними своїм батькам і учителям, бути переможцями, та передусім людьми!»

Очільник області вручив нагороди учням-переможцям Міжнародних конкурсів та вчителям, які підготували обдарованих дітей.

Так, ІІІ місце у загальнонаціональному етапі XVIII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика посіла учениця 11-го класу Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Юлія Жилякова, яку підготувала вчителька – Тетяна Марисняк. Від благодійного міжнародного фонду «Ліга українських меценатів» Юлія отримала грошову премію у розмірі 4 тис. гривень.

У VIII Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка І місце виборола учениця 5-го класу спеціалізованої середньої школи № 17 м. Сєвєродонецька Марія Ромах, вчитель – Олена Оксенюк. За цю перемогу учениця номінована на здобуття стипендії Президента України.

Також було відзначено учнів-переможців Всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів та переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, переможців XV Всеукраїнського турніру юних правознавців у 2017-2018 навчальному році разом з учителями, які їх підготували. Діти отримали дипломи та цінні подарунки.

Також під час урочистостей заохочення – дипломи переможців та подарунки – отримали переможці обласних олімпіад. Можливість представляти Луганщину на Всеукраїнських олімпіадах отримали найкращі учні, які посіли перші місця в обласних інтелектуальних змаганнях. У 2018 році в обласних олімпіадах була зафіксована рекордна кількість учасників – 823 учні 7-11 класів, які змагались з 18 навчальних предметів. Найбільша кількість учасників спостерігається в олімпіадах з предметів природничо-математичного циклу. Значна кількість школярів взяла участь в олімпіадах з предметів соціально-гуманітарного циклу.

У 2018 році команда учнів Луганської області успішно виступила на Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання.

З 2015 року в навчальних закладах Луганської області було розпочато всеукраїнський експеримент із впровадження в навчально-виховний процес курсу «Фінансова грамотність», головною метою якого є формування в учнівської молоді інтересу до передових досягнень у галузі фінансово-інформаційних і фінансово-комунікаційних технологій. У цьому навчальному році відбувся IV Всеукраїнський турнір знавців курсу «Фінансова грамотність», у якому вперше взяли участь школярі Луганщини. Учні Міловської загальноосвітньої школи та посіли ІІІ місце.

Було відзначено переможців XXIV Обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук.

Перемога учнів в олімпіадах, конкурсах та турнірах – це результат наполегливої багаторічної діяльності педагогічних колективів закладів освіти та, в першу чергу, роботи вчителів-предметників. Освітяни Луганщини чітко визначили шляхи сталого розвитку регіону та відновлення його інтелектуального потенціалу.