Прес-центр23 листопада 2021, 13:11

У жовтні навантаження на одну бригаду «швидкої» в області склало 18 викликів на добу. Цей максимум зафіксований в Рубіжному, – брифінг

Про це повідомив генеральний директор КНП «Луганський регіональний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Дмитро Кісельов під час пресбрифінгу в облдержадміністрації 23 листопада.

Він зазначив, що з початку року в Центрі функціонує центральна оперативно-диспетчерська служба в складі центральної оперативної диспетчерської у Старобільську і віддалених диспетчерських напрямку (у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Щасті, Кремінній, Сватовому).

Цілодобово працюють чотири пости з приймання викликів від населення. За добу надходить близько 500 звернень, у пікові періоди – до 800. Середньодобове навантаження на одного диспетчера становить від 125 до 200 звернень. Протягом року прийнято і оброблено 120 774 звернення.

Найбільш навантаженими напрямками є Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Старобільськ.

Дмитро Кісельов акцентував, що щодоби на Луганщині працюють 55 виїзних бригад із 65 штатних.

Максимальне навантаження на одну бригаду зафіксоване в Рубіжному в жовтні – 18 виїздів за добу. Загалом найбільше навантаження мають підрозділи, розташовані в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному та Старобільську.

Станом на 15 листопада виконано 107 519 виїздів.

Значна кількість перевезень виконується в заклади охорони здоров’я інших областей через відсутність на Луганщині медичної допомоги третинного рівня.

За інформацією спікера, в умовах пандемії COVID-19 було значно збільшено навантаження на систему екстреної медичної допомоги області. Так, станом на 15 листопада здійснено 13 358 виїздів до пацієнтів із підтвердженим діагнозом чи з підозрою на коронавірус. 5 149 таких пацієнтів госпіталізовано, 3 056 – перевезено в стаціонари за направлення інших закладів охорони здоров’я, 5 104 – надана допомога на місці. В присутності бригад померло 37 хворих.

Із початку пандемії на коронавірус захворіли 18 працівників Центру. Щеплено проти COVID-19 – 96,4 % штату.