Прес-центр7 липня 2020, 15:07

У ЗНО з англійської мови на Луганщині взяли участь 1526 осіб

Сьогодні відбулось тестування з англійської мови. В області створено 7 пунктів проведення ЗНО з цього предмету, які розташовані в Сєвєродонецьку та Старобільську.

Ці пункти оснащені в достатній кількості дезінфікуючими та захисними засобами. Оскільки ЗНО з англійської мови передбачає проведення аудіювання, у всіх аудиторіях були встановлені сучасні аудіопрогравачі, які забезпечили якісне відтворення аудіозаписів з завданнями. Крім того, всі пункти оснащені резервними аудіопрогравачами та комп’ютерною технікою.

Для якісного проведення ЗНО було залучено 299 педагогічних працівників. Для участі в ЗНО з англійської мови зареєструвався 1721 учасник. Підготовлено 116 аудиторій.

Пропуск учасників розпочався о 09:50 та продовжувався до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРВІ.

ЗНО з англійської мови розпочалось об 11:00. В тестуванні взяли участь 1526 учасників, що складає 88,7% від загальної кількості зареєстрованих.

Під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням металодетекторів за дотриманням абітурієнтами вимоги щодо заборони мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, засоби, що становлять загрозу особистій безпеці.

Учасникам ЗНО було відведено 150 хвилин для виконання сертифікаційної роботи, яка складалась з чотирьох частин:
• «Розуміння мови на слух (аудіювання)» (16 завдань різних форм);
• «Читання» (22 завдання різних форм);
• «Використання мови» (20 завдань різних форм);
• «Письмо» (одне завдання відкритої форми).

Результати ЗНО з англійської мови будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 25 липня. В цей же час в кабінетах закладів загальної середньої освіти будуть розміщені протоколи з результатами учасників, які виявили бажання складати державну підсумкову атестацію з англійської мови у формі ЗНО.

Учасники тестування, які через об'єктивні причини не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні з англійської мови, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО.

Звертаємо увагу, що додаткова сесія ЗНО з англійської мови відбудеться 3 серпня.

Нагадуємо, що 9 липня відбудеться ЗНО з історії України, для участі в якому зареєструвалися 4450 учасників. Пункти проведення ЗНО з історії України створено в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Попасній, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі та селищі Широкий Станично-Луганського району.