Прес-центр25 травня 2018, 10:05

У ЗНО з української мови та літератури в області взяли участь 5616 осіб

24 травня відбулося обов’язкове зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників. В цей день учасники ЗНО виконували завдання  з української мови та літератури.

У Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Біловодську, Новоайдарі, Попасній, Сватовому, Старобільську та селищі Широкий Станично-Луганського району працювали 26 пунктів проведення ЗНО. До роботи на них залучили 995 педагогічних працівників.

Для проходження ЗНО з української мови та літератури зареєструвалися 5835 осіб, з’явилися на пункти тестування 5616 (96,2 % від кількості зареєстрованих).

Слід зауважити, що цьогоріч вперше у зовнішньому незалежному оцінюванні взяли участь учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студенти закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації.

Загалом в Україні участь у тестуванні взяли 323 407 осіб, що становить 97 % від загальної кількості зареєстрованих.

38 учасників зовнішнього незалежного оцінювання не змогли потрапити до пунктів тестування через запізнення, 129 – через відсутність одного з обов’язкових документів. Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування забезпечували 55 558 осіб. Дотримання процедури зовнішнього незалежного оцінювання контролювали 348 громадських спостерігачів і 39 представників засобів масової інформації.