Прес-центр12 квітня 2018, 13:04

UA|TV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини

На тимчасово окуповані території Луганської області розпочав мовлення у тестовому режимі UA|TV – телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України.

Так, з телевежі в Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області КП «Інноваційно-інформаційний центр» почало трансляцію UA|TV в тестовому режимі на 40-му ТВК з потужністю 1,2 кВт у цифровому форматі DVB-T2.

Раніше Міністерство інформаційної політики України повідомляло, що телеканал іномовлення UA|TV почав мовити у тестовому режимі на тимчасово окуповані території Криму та Донецької області, відповідно з телевеж у Чонгарі (Херсонська область) та Волновасі (Донецька область).

Нагадаємо, що телеканал UA|TV почав працювати 1 жовтня 2015 року. Правовим підґрунтям для його роботи є розроблений Міністерством інформаційної політики Закон України «Про систему іномовлення України», прийнятий Верховною Радою 8 грудня та підписаний Президентом 28 грудня 2015 року.

Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами – українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

За інформацією Міністерства інформаційної політики України