Прес-центр3 травня 2023, 15:05

Учасницю Другої світової, санітарочку Люсю з Кремінної привітали з 92-м Днем народження

Мешканка Кремінної, учасниця Другої світової війни Людмила Гаврилівна Євдошенко сьогодні, 3 травня, святкує 92-й День народження.

Від керівництва Луганської обласної державної адміністрації, Кремінської міської військової адміністрації та всіх мешканців області та громади іменинницю привітала заступниця директора КУ «КМЦКРДОІ «Добро» Наталія Єременко.

Гостя передала Людмилі Гаврилівні квіти, солодощі та подарунок – мобільний телефон.

А ще - побажання міцного здоров’я, турботи і уваги близьких людей, мирного неба та якнайшвидшого повернення додому.

У 1941 році Людмилі Гаврилівні було всього десять. Будучи зовсім дитиною, вона пішла працювати у госпіталь, що знаходився у Кремінній.

Маленька Люся допомагала медперсоналу доглядати за пораненими, прала, прибирала, піклувалася про бійців. Саме солдати тоді прозвали її «санітарочка Люся».

Сьогодні Людмила Гаврилівна переживає другу у своєму житті війну і вдруге святкує День народження далеко від дому. Адже у березні 2022 року рідні евакуювали жінку з Кремінної до Дніпра.

Туга за домом не полишає Людмилу Гаврилівну, але вона щиро вірить у нашу перемогу та повернення в рідну Кремінну.

«Сьогодні мені 92 роки, і я прошу в Господа лише одного: щоб закінчилася війна і я дожила до того моменту, коли ми всі поїдемо додому, - розчулилася Людмила Гаврилівна. - Дякую керівництву області та громади за цінний подарунок і увагу до мене! Бажаю всім миру та здоров’я!»