Прес-центр30 cічня 2020, 12:01

Учасникам організованого злочинного угруповання, викритим СБУ на збуті зброї у зоні проведення ООС, оголошено про підозру

За матеріалами Служби безпеки України завершено досудове розслідування стосовно організованого угруповання, яке спеціалізувалося на збуті військових засобів ураження у зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Встановлено, що до складу групи входили двоє військовослужбовців-контрактників та їх спільник – мешканець Луганщини. Зловмисники займалися масштабною незаконною реалізацією зброї та боєприпасів на території регіону, викрадених з військових частин.

Співробітники СБУ задокументували факти збуту фігурантами провадження 22 гранатометів РПГ-22 та РПГ-26, 600 грамів тротилу, 40 гранат РГД-5 та Ф-1, понад 5 тисяч набоїв калібру 7,62 мм, а також 31 підривного пристрою до гранат.

Оперативники спецслужби затримали учасників групи на початку серпня минулого року поблизу Сєвєродонецька під час чергової спроби продажу зброї.

Наразі трьом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Заходи щодо блокування діяльності угруповання проводились у взаємодії з поліцією, Управлінням держохорони, військовою службою правопорядку Збройних Сил України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луганського гарнізону.

За інформацією прес-служби 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях