Прес-центр4 березня 2022, 01:03

Учасники переговорів досягли порозуміння щодо забезпечення гуманітарних коридорів там, де тривають найзапекліші бої – Михайло Подоляк

Представники України та Російської Федерації під час другого раунду переговорів досягли порозуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення, а також для доставки медикаментів і продуктів харчування до місць найзапекліших боїв. Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк за підсумками перемовин.

«Сторони досягли порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів і продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація, в секторах, де вона відбувається. Не всюди, а лише в тих місцях, де є гуманітарні коридори, можливо, буде припинення вогню на час проведення евакуації», – зазначив Михайло Подоляк.

За його словами, з цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв’язку та взаємодії, сформовані відповідні логістичні процедури.

Водночас радник керівника Офісу Президента України наголосив, що українська делегація не отримала під час перемовин очікуваних результатів.

«Докладно обговорили гуманітарний аспект, тому що досить багато міст наразі перебувають в оточенні. Там драматична ситуація з продуктами харчування, медикаментами, з можливістю евакуації. Ми домовилися продовжити роботу в третьому раунді в максимально найближчі терміни», – сказав Михайло Подоляк.

https://www.president.gov.ua/news/uchasniki-peregovoriv-dosyagli-porozum...