Прес-центр15 липня 2020, 15:07

Участь в ЗНО з географії взяли 1427 жителів області

Сьогодні, 15 липня, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з географії, на яке зареєструвався 2041 учасник.

У Луганській області створено 9 пунктів проведення ЗНО з географії, які розташовані в містах Сєвєродонецьк і Старобільськ.

Участь в ЗНО з географії взяли 1427 жителів області, що складає 69,9 % від загальної кількості зареєстрованих.

Відповідно до протиепідемічних вимог усі пункти оснащені в достатній кількості захисними, дезінфікуючими засобами та пірометрами.

Доставка контейнерів з тестовими матеріалами, розрахованими на 139 аудиторій, була здійснена своєчасно. Для успішного функціонування пунктів проведення ЗНО з географії залучено 358 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Пропуск учасників розпочався о 9:50 та продовжувався до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРВІ.

Зовнішнє незалежне оцінювання розпочалося об 11:00. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 15.07.2020 року № 122 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з географії складався із 54 завдань, на виконання яких було відведено 150 хвилин. За вибором випускника результат виконання завдань сертифікаційної роботи може бути зарахований як державна підсумкова атестація з географії. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, складає 90.

Результати ЗНО з географії будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 29 липня 2020 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з географії відбудеться 7 серпня.

Нагадуємо, що 17 липня завершується основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання – відбудеться тестування з хімії. Для участі в ньому  зареєструвалось 245 учасників.

В області створено один пункт проведення ЗНО з хімії, який розташований в місті Сєвєродонецьк та розрахований на 18 аудиторій.