Прес-центр5 квітня 2017, 12:04

Учні Луганщини взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу- захисту Малої академії наук України

Відбулися фінальні етапи Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої академії наук України за напрямами фізика та астрономія, економіка та математика.

Цей конкурс є щорічним інтелектуальним змаганням, що проводиться серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів, а також студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Основним завданням Конкурсу є виявлення та підтримка інтелектуально та творчо обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання наполегливості, вміння формувати та відстоювати власну думку.

Захист робот відбувся в Києві. Луганську область представляли два учні, які показали такі результати: Аким Павлюк, учень 11 класу Лисичанської багатопрофільної гімназії, з роботою «Задачі на циферблаті механічного годинника» секція «Математика» набрав  62,01 бали, а Кирило Кошеленко, учень 10 класу Лисичанського багатопрофільного ліцею, з роботою «Теорія струн: теоретичний аспект» секція «Теоретична фізика» – 75,17.

Хлопцям були вручені дипломи учасника.