Прес-центр8 листопада 2017, 15:11

Удосконалено механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності осіб-учасників АТО

Кабінет Міністрів України удосконалив механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», повідомляє Міністерство соціальної політики.

Зміни внесено до Порядку призначення та виплати зазначеної допомоги (постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2016 року № 336). Це дасть змогу призначати та виплачувати одноразову грошову допомогу в таких розмірах:

- членам сім’ї – 750 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року загибелі (смерті) учасника АТО;
- у разі встановлення інвалідності І, ІІ або ІІІ групи – відповідно, 400, 300 та 250 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому встановлено інвалідність.

Крім того, актом передбачається механізм виплати суми одноразової грошової допомоги, яка належала її одержувачу і залишилася не одержаною у зв’язку з його смертю.

Виплата одноразової грошової допомоги проводитиметься з резервного фонду Державного бюджету України.