Прес-центр14 лютого 2019, 11:02

Удосконалюється механізм реалізації програм та розподілу коштів підтримки галузей АПК

Відбулася нарада в режимі відео skype-конференції під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети щодо державних програм фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у поточному році.

Розглянуто пропозиції, які надійшли від структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК, стосовно удосконалення механізму реалізації програм та розподілу коштів за напрямами підтримки галузі тваринництва, фермерства, розвитку хмелярства, закладання молодих садів, виноградників та ягідників і нагляду за ними.

Участь у нараді взяв директор Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Зокрема, проектом Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на 2019 рік для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва) передбачається часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції об’єктів із зберігання і переробки зерна та дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Також Віктор Шеремета акцентував увагу на формуванні культури здорового харчування та забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва. Запропоновано провести аналіз наявності додаткових компонентів харчування в раціоні учнів з урахуванням особливостей та можливостей області.