Прес-центр17 травня 2018, 15:05

Угоду про співпрацю уклали бджолярі та аграрії Луганщини

Сьогодні, 17 травня, у облдержадміністрації керівники асоціацій сільгосптоваровиробників та бджолярів Луганщини підписали Меморандум про співпрацю. Підписантами також виступили структурні підрозділи ОДА, ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області, Агенцією регіонального розвитку Луганської області та ГО «ГРАНД ЕКСПЕРТ».

Договір про співпрацю передбачає взаємодію та координацію діяльності сторін для взаємодопомоги та отримання позитивного результату – зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробки сільськогосподарських угідь, налагодження більш ефективного використання бджіл для запилення ентомофільних рослин сільськогосподарського призначення через розбудову конструктивного діалогу пасічників, виробників сільгосппродукції, а також виконавчої влади.

Нагадаємо, що ГО «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова артіль» зверталася до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза за підтримкою у вирішенні наболілих питань. Зокрема, з випадками отруєння бджіл пестицидами, що розпилюються місцевими фермерами. Тоді ж було вирішено впровадити систему інформування бджолярів про хімічну обробку територій за допомогою мобільного додатку.

Тим самим Меморандум і став документом, який закріпив наміри обох сторін у вирішенні гострого питання.

Після урочистого підписання Меморандуму учасники поділились своїми враженнями та сподіваннями.

Зокрема виконавчий директор Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області Валерій Окопний подякував облдержадміністрації та її очільнику Юрію Гарбузу за допомогу у залученні всіх зацікавлених сторін до комплексного вирішення складного питання. Він висловив переконання у тому, що взаємоповага повинна бути основоположним принципом діяльності Асоціацій.

У свою чергу Антон Міхєєв, голова ГО «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова артіль» висловив надію, що невдовзі галузь бджільництва області стане лідируючою в загальноукраїнському масштабі.

Голова Агенції регіонального розвитку Луганської області Рафаїл Гарєєв наголосив, що асоціації матимуть змогу взяти участь у низці проектів Агенції.