Прес-центр27 березня 2017, 14:03

Україна братиме участь у програмі Європейського Союзу COSME (2014 – 2020)

Набрав чинності Закон України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014 – 2020)».

Угода між Урядом України і Європейським Союзом відкриє для українського бізнесу доступ на європейські ринки, до фінансування малого та середнього підприємництва, дасть змогу покращити умови для конкурентоспроможності та сформувати культуру ведення бізнесу, повідомляє Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

COSME (Competitiveness of Small and Medium-sized Enterprises) – програма Європейського Союзу для конкурентоспроможності малих і середніх підприємств, яка представляє собою набір тематичних проектів та програмна період з 2014 по 2020 рік із загальним бюджетом в 2,3 млрд євро.

Український бізнес у рамках COSME зможе отримати доступ до 25 підпрограм, серед яких: освіта (тренінги, семінари, обмін), юридичні та аналітичні консультації з ведення бізнесу, допомога з адресної комунікації з контрагентами в ЄС, допомога з супроводу експортно-імпортних операцій, з пошуку фінансування від венчурних фондів тощо.